Vattenyoga

Vattenyoga är egentligen ytterst likt sin föregångare. Skillnaden är som du säkert kan gissa dig till att man utför liknande övningar i vatten, vilket både är skonsammare och mer harmoniskt för både kropp och själ.

Vattenyoga är just nu på stark frammarsch i världen. Från att först ha slagit rot i England och USA har nu, tack och lov, vattenyogan tagit sig till Sverige och om vi får gissa är fenomenet nu här för att stanna. Vi misstänker nämligen att samma sak är på väg att hända som då vattenaerobicsen såg världens ljus, bara några år tillbaka i tiden.

Skonsammare för kroppen

Vattenyoga är egentligen, precis som vattenaerobics, inte något superoriginellt som får oss att tappa hakan. Med det sagt så är det en riktigt bra yogaform där de många av de vanliga övningarna flyttat ner i poolen ifrån torra land. Detta resulterar i en rad positiva saker, men främst kan man peka på att det är betydligt mera skonsamt för kroppen och lättare att utföra övningarna än vid vanlig yoga.

Detta medför att grupper av människor som förr inte kunde delta på mera traditionella yogapass nu kan ta del av denna gruppaktivitet istället. Vi talar bland annat om gravida och människor med reumatiska besvär.

Avgör själva

För de utav er som blivit nyfikna på vattenyoga rekommenderar vi att ni på egen hand Googlar er fram till möjligheterna på er egen ort. Vi har nämligen inte hittat något bra och välfungerande portal som samlar alla orter där aktiviteten erbjuds och tror därför att ni kommer att ha bättre lycka utan oss. Säkerligen behöver dock många utav er badkläder och detta är tacksamt nog relativt enkelt att hitta till bra priser så här i sluttampen på sommaren.