Tillbehör till yoga

Yoga kan vara riktigt billigt när det kommer till träningsformer, men det finns fortfarande en del praktiska tillbehör som kan hjälpa en i olika former och ställningar. Alla dessa kan man lätt hitta i välsorterade sportbutiker idag.

Yogamattan
En yogamatta är ofta en självklarhet när man tränar. Den är till för att ge bättre grepp både mot golv och fötterna så man kan göra sina övningar utan att oroa sig för att halka och falla. Det finns även tjockare varianter som ger bättre stötdämpning och därmed gör vissa positioner mer bekväm.

Yogablock
En hel del övningar kan underlättas med en yogablock. Många är tillverkad i kork och väger därför väldigt lite. Ett yogablock har rundade kanter för att inte bli obekväm att använda när man lägger mycket av kroppsvikten på dem.

Meditationskudde
En del former av yoga inkluderar meditationsövningar. Och när man spenderar längre tid i dessa övningar är det skönt att få sitta på något lite mjukare. Detta är precis vad meditationskudden är till för och den gör ett bra jobb därtill.

Yogafilt
En yogafilt är en enkel men mjuk filt som kan vikas eller rullas ihop för att ge extra stöd och hjälp i många olika positioner. Den används ofta för att stöda nacken i liggande ställningar.