Rätt klädd för ditt första yogapass

oga kommer i många olika former. En del är mer fysiskt krävande medan andra fokuserar mer på saker som andningstekniker, mindfullness och liknande. En oavsett vilken form av yoga du planerar utföra, finns det alltid goda anledningar att komma rätt klädd till träningspasset.

En del har fått för sig att yoga utförs i säckiga och löst sittande kläder. Men för de flesta former av yoga är detta verkligen inte fallet. Istället är det mer eller mindre det motsatta som uppmanas. För när det kommer till många yogapositioner skulle löst sittande kläder hasa antingen upp eller ner hela tiden. Och förutom att det bara kan vara irriterande, finns ju också risken att du råkar blotta dig om kläderna glider runt allt för mycket.

Att börja med en enkelt t-shirt som är något åtsittande är varmt rekommenderat. Gärna i funktionsmaterial om du har valt en något mer fysiskt krävande form av yoga, så blir plagget inte blött och tungt även efter ett långt pass. Komplettera sedan detta med ett par tights som sitter riktigt skönt. Skor är i regel inget du bör ha. Strumpor kan även de vara bra att gå utan för att få ett bättre grepp. Alternativt kan du skaffa dig ett par yogastrumpor, som är designade för att ge bättre grepp.