Hur yoga hjälper i vardagen

Yoga tränar din kropp och ditt sinne. Men hur har du nytta av fördelarna från yogan i vardagen?

Inga impulsiva beslut

Att vara impulsiv kan vara kul och spännande men för de flesta vardagssaker behöver man trycka undan sin impuls att bara lägga sig i soffan och strunta i allt. Eller att höja rösten åt en medarbetare för att man inte kommer överens.

Yoga handlar mycket om att lugna ner sig och att lära sig att kontrollera sin känslor. Detta kan överföras i vardagen så att du kan ta dina beslut med självförtroende och veta att du har noga övervägt för- och nackdelar.

Hålla lugnet

Ibland tar humöret över och man gör eller säger något som man senare får ångra. Det hänger ihop med impulsiviteten. Att hålla lugnet i stressande och pressande situationer är en väldigt viktig egenskap. Vare sig man är en pokerspelare som behöver kontrollera känslorna så man inte förlorar hela potten eller om du ska förhandla om ett viktigt kontrakt med dina leverantörer.

Smidighet

Så klart är det inte bara sinnet som får fördelar i vardagen. Även kroppen kommer att fungera bättre. En av de första sakerna man brukar märke efter man ha tränat yoga ett tag är hur mycket smidigare man blir.

Smidigheten kommer att ge dig fördelar ända upp i ålderdomen. Om man tränar på att hålla sig smidig kommer man också att ha ökad rörlighet längre upp i åldern och kroppen kommer att tack dig.

Smidigheten gör det också lättare att leka runt med sina barn utan att skada sig eller bli trött. Dans och elegans kommer också lättare när kroppen känns vig och rörlig. Och om man jobbar sittandes hela dagen är det lätt att man blir stel. Tränar man yoga kommer man mjuka upp musklerna och slippa bli stel och få problem med ryggen.