Yoga

Yoga som prestationshöjare

Att yoga kan fungera som en prestationshöjare behöver man kanske inte vara något geni för att räkna ut egentligen. Med tanke på att yoga handlar om att hitta en balans i sinne, kropp och själ så förstår man ju att om saker och ting är balanserade så kan man funktionera bättre.

Därför så tänkte vi titta lite på vilka sätt som yoga kan hjälpa till att höja prestationen när man utför diverse aktiviteter. För det första så tar vi en titt på vad man faktiskt har för nytta av yoga och nämner vad nyttan kan användas till.

  • Styrka och flexibilitet – Genom de övningar som görs när man utför yoga så stärker man kroppens muskler och nerver, dessutom så ökar kroppens flexibilitet överlag. Det säger sig kanske självt att en starkare och mer flexibel kropp gör att allt i livet som kräver en fysisk ansträngning då får en förhöjd förmåga.
  • Slappna av mentalt – Vid regelbunden yoga så minskar spänningarna i kroppen, vilket på sikt skapar en balans mellan kropp och psyke. Detta höjer förmågan att fokusera och koncentrera var man vill att sin mentala energi ska läggas.
  • Mer energi till hjärnan – En stor del av yoga handlar om andning och andningsövningar och det dessa övningar gör är att de ökar energin i både kroppen och ger näring till hjärnan. Denna punkt och ovanstående punkt är nära sammankopplade med varandra och med nästa punkt.
  • Utvidga medvetandet – Och nästa punkt handlar om att utvidga sitt medvetande och förbättra koncentrationen genom meditations- och koncentrationsmetoder.
  • Den generella hälsan – Som du märker så har yoga stor inverkan på hela den generella hälsan och alla delar tillsammans skapar en god hälsa tillsammans genom fysisk och mental balans.