Hälsa

Tips för välmående

Det är viktigt att få känna sig nöjd och glad, som tur är så har vi ofta saker att vara glada över. Trots det så stöter man ibland på perioder då allt inte känns lika bra längre, det är vanligt och händer oss alla. Även om man inte jämt behöver springa runt och göra saker bara för att det gör en väl så kan det ändå vara nyttigt med vissa förändringar. Som tur är så krävs det oftast inte speciellt mycket för att man ska bli nöjd!

Bryt dåliga vanor

De flesta av oss har en eller flera dåliga vanor där man sedan tidigare vet att man borde sluta. Nu kanske det är dags? Hur och var man vill börja får man såklart känna själv. Har man en dålig vana som kan påverka hälsan så är det alltid smart att börja där. Rör det sig om till exempel rökning så kan det vara svårt i början, då är det viktigt att komma ihåg att det verkligen kommer löna sig i det långa loppet! Har du möjligtvis en vän som också planerar att sluta så kan det underlätta att göra det tillsammans.

Kom igång med träningen

Att få lite motion gör alltid gott! Det finns flera alternativ för den som vill börja röra på sig. Det är mindre viktigt vilken aktivitet du ägnar dig åt, det viktiga är du gör något! Även här kan man ha nytta av att ha med en vän. Kanske kan ni starta samtidigt och jobba mot ett gemensamt mål? Det går naturligtvis bra att göra själv, men det är alltid bra att kunna peppa varandra!