Hälsa Yoga

Skapa ett yogautrymme i hemmet

Om du har blivit helt sålt på yoga och vill utföra din nya tränings- och meditationsform i hemmet, behöver du skapa ett bra utrymme för detta. Och vi har de rätta tipsen!

Litet utrymme

Du behöver inte ett helt rum för att utövar yoga. Så länge du kan stå bredbent och med armarna utsträckta är utrymmet tillräckligt. Men du kanske vill ha lugn och ro och inte dela utrymmet med barnen eller maken som ska se på tv? Det smartaste är att bygga eller köpa en skärm eller rumsavdelare. Du kan även stätta skenor  i taket och hänga upp tyger som du kan dra för när du vill träna. Med tyg är det lätt att omvandla rummet när du vill. Hos IKEA kan du köpa lister som till och med passar i hörn.

Inredning

Du behöver inte mycket inredning men du ska känna dig avslappnad i utrymmet. Välj färger som du gillar och hitta en ton eller nyans som känns lugnast. En liten sittpuff eller förvaringsmöbel är perfekt. Där kan du förvara dina nyinköpta och snygga plagg för träning, en filt för avslappning och en plats att stuva undan yogamattan mellan träningspassen. Du hittar mjuka och sköna träningskläder hos Sportamore, där kan du också köpa en sprillans ny yogamatta.

Atmosfär

Det här är en del av inredningen men vi tänker också att en atmosfär handlar om fler sinnen än syn. Du vill ha rätt doft för att meditera eller träna, du vill känna på golvet eller mattan och uppskatta stabiliteten som gör att du vågar ta ut svängarna i dina rörelser. Du vill hör rätt sorts ljud, inte bakgrundsbruset från tv:n utan stillsam och passande musik. Kanske vill du även smaka något för att komma i rätt stämning inför träningspasset. Du kan dricka en kopp grönt te eller svalka dig med citronvatten under passets gång. Allt detta binds sedan samman inredningen och ditt utrymme för att skapa de bästa förutsättningarna för att bra träningspass!