Hälsa

Problem med ryggen

Att ha problem med ryggen är något som många har och många gånger så kanske man inte får ordning på den där ryggen oavsett om man tränar eller inte.

Ryggyoga

Yoga kan på många sätt hjälpa dig med dina ryggproblem och med rätt typ av yoga så kan du få en starkare muskulatur och få ordning på din rygg. Det finns några enkla övningar som du kan prova på för att känna hur det känns, dessa övningar hittar du här. Om det inte hjälper och du fortfarande känner av dina problem så ska du absolut söka hjälp för detta.

Behandling av ryggproblem

Om det är illa så kan behandling vara det enda för att du ska kunna bli bättre. Adolf Fredriks Fysio Center har ett antal naprapater, sjukgymnaster och kiropraktiker som kan hjälpa dig att komma till rätta med dina ryggproblem. Gör ett besök för att få prata med kunnig personal om vilka problem du har och vad som kan behandlas.

Vara aktiv

Att vila sig i form är inte något som rekommenderas vid ryggont, även om det många gånger så kan det vara svårt att komma ur sängen. Att vara aktiv och röra på sig i den mån man kan är bättre än att bara ligga still. Även om man gör det mellan varven så är rörelse bra för din rygg. Att träna upp sin bålmuskulatur, både mage och rygg är en fördel för den som har en dålig rygg.