Yoga

Kom i form med hjälp av yoga – det perfekta supplementet till styrketräning

Yoga är en ständigt växande trend i samhället och även fast många redan hittat dit är det fortfarande fler och fler som upptäcker yoga. Ursprungligen är yoga, i dess många olika former, baserade på andlighet och har sitt ursprung indisk religion, psykologi och filosofi. I Sverige är det dock främst träning som förknippas med yoga.

Den moderna yogan

Den moderna yogan som främst förekommer i Sverige idag är Hathayogan som kom hit på 1980-talet. Detta är en form av yoga som eftersträvar balans i kroppens olika ”energisystem” och att därigenom uppnå både en psykisk och fysisk hälsa. Många menar att belastningen inte är hög nog i yoga för att man ska kunna utvecklas. Detta stämmer dock inte då yoga innehåller många övningar som kan vara väldigt komplicerade och kräva flera månader och års träning för att uppnå. Försök att lära dig så mycket som du bara kan inom yogan så kommer du att få ut mycket av den.

Kombinera olika träningar

I kombination med annan träning kan yoga vara ett utmärkt supplement. Styrketräning som ofta kan leda till att man känner sig stel i lederna är utmärkt att kombinera med yoga som hjälper till att sträcka ut musklerna och öka rörligheten. En fördel med detta är att yoga dessutom går alldeles utmärkt att träna hemma. Om man kombinerar detta med ett hemmagym eller/och kettlebells från gorillasports.se blir träningen smidig, enkel och rolig. Du kan köpa på dig utrustning allt eftersom så kommer till slut att få ett mycket trevligt hemmagym.

Träna var och när som helst

Att ingen utrustning behövs för att träna yoga, förutom möjligtvis en yogamatta, gör att det aldrig finns någon ursäkt att hoppa över träningspasset. Gör övningarna hemma i vardagsrummet, ute i parken, under lunchrasten på jobbet eller på stranden under semesterveckorna. Dessutom finns det styrketräningsutrustning och övningar som är portabla, vilket betyder att även detta går träna när som helst, från var som helst. Försök att få tid för din träning oavsett var du befinner dig.